mellkasi fájdalom megszüntetése

Mellkasi fájdalom okai

A mellkasi fájdalom az egyik leggyakoribb sürgősségi kórkép. Minden évben több százezer embert látnak el a sürgősségi osztályokon mellkasi fájdalom (angina pektórisz) miatt. Continue reading “Mellkasi fájdalom okai” »

cardio CT a szív koszorúér meszesedés megelőzésére

Megelőzés szív (cardio) CT vizsgálattal

A Cardio-CT a szívkoszorúér meszesedés időbeni felismerését lehetővé tévő fájdalommentes diagnosztikai eljárás, mely lehetőséget ad a koszorúér szűkület kezelésére, és ezáltal a szívinfarktus megelőzésére. Continue reading “Megelőzés szív (cardio) CT vizsgálattal” »

magán kardiológia Székesfehérvár

Hogyan történik egy kardiológiai vizsgálat?

A vizsgálatokra, kezelésekre történő előzetes bejelentkezésre Klinikánk recepcióján van lehetőség, személyesen, telefonon vagy e-mailben. Az első személyes megjelenéskor a beteget előbb a recepción nyilvántartásba vesszük, majd ezt követően munkatársaink a szakorvoshoz irányítják.

Continue reading “Hogyan történik egy kardiológiai vizsgálat?” »

infarktus megelőzése

Mikor forduljunk kardiológushoz?

Amennyiben a következő tünetekkel, problémákkal küszködik, feltétlenül érdemes kardiológus szakorvos segítségét kérnie:

  • vérnyomásproblémák
  • bizonytalan mellkasi panaszok
  • nehézlégzés, fulladás
  • erős szívdobogás érzés
  • szívritmuszavarok
  • lábdagadás
  • gyengeség

Bizonyos betegségek esetén – mint pl. koszorúér-betegség, szívbillentyű problémák, szívelégtelenség, anginák – elengedhetetlen a rendszeres szakorvosi ellenőrzés. Szívinfarktus, szívműtétek, szívkatéterezés után is indokolt a kardiológiai vizsgálat.

Forrás: http://www.sztgellert.hu/maganyszemelyeknek/szakrendelesek/kardiologia/
Mivel foglalkozik a kardiológus?

Mivel foglalkozik a kardiológia?

A kardiológia a szív-, érrendszeri megbetegedésekkel foglalkozó orvostudományi szakág. Ezeket a betegségeket világszerte, így Magyarországon is, vezető halálokként tartják számon. A betegség előrehaladása lassú folyamat, amely évekig-évtizedekig lappanghat, mielőtt ijesztő tüneteket produkálna. Jellemző, hogy még korai stádiumban a betegség előrehaladásának gátat lehet szabni, megfelelő gyógyszereléssel, életmódváltással, addig a későbbiekben visszafordíthatatlan elváltozások jönnek létre, amik már a tapasztalt kardiológus számára is fejtörést okoznak. Ráadásul az úgynevezett civilizációs ártalmak (stressz, dohányzás, elhízás, stb.) jelentősen elősegítik a szív-, érrendszeri betegségek előrehaladását. Épp ezért nagyon fontos a népesség rendszeres kardiológiai szakvizsgálata.